Jaar: 1 (2023-2024)
Door: Kim Voets, leerling herborist
Opdracht: Over de Heg, jaar 1:  Samenstelling voorjaarsinfusies voor eendaags yoga en outdoor mindfulnessretreat Mindful Experience Drenthe op 21 april 2024

Mindful Experience Drenthe yoga en outdoor mindfulness retreat in de Emmerdennen

Lente: het seizoen van vernieuwing, groei en reiniging van zowel geest als lichaam. In deze tijd van het jaar bevinden wij ons in een overgangsperiode, waarin we de zwaarte en stilte van de winter achter ons laten om plaats te maken voor frisse energie en bloei. Geïnspireerd door deze transformatie, had ik de unieke kans om bij te dragen aan het eendaagse yoga en outdoor mindfulness retreat Mindful Experience op 21 april 2024, door drie kruideninfusies samen te stellen die aansloten bij het thema: Voorjaar.

De reflectie op het samenstellen van de blend  ‘De Grote Schoonmaak’ voeg ik toe aan mijn portfolio van jaar 1 voor de ‘Over de Heg – opdrachten’ van mijn herboristenopleiding bij Kruidencentrum De Sprenk.

HET VERHAAL ACHTER ‘DE GROTE SCHOONMAAK’ KRUIDENINFUSIE 

Een van de infusies die ik maakte is een blend, deze heb ik liefkozend ‘De Grote Voorjaarsschoonmaak’ heb genoemd. De blend is het resultaat van een persoonlijke reis en onderzoek naar de kracht van kruiden. Deze biologische kruideninfusie is niet zomaar een drankje; het is een viering van vernieuwing en zuivering, zorgvuldig ontworpen om ons te helpen de winterballast af te werpen en ons zowel fysiek als mentaal te herladen.

WAAROM ‘DE GROTE VOORJAARSSCHOONMAAK’

Mijn motivatie om ‘De Grote (Voorjaars) Schoonmaak’ samen te stellen, was niet alleen ingegeven door de behoefte aan fysieke reiniging, maar ook door een verlangen naar geestelijke zuivering. Het voorjaar roept op tot introspectie en vernieuwing, aspecten die perfect worden weerspiegeld in de zorgvuldig geselecteerde kruiden van deze blend:

Brandnetel
helpt bij de ontgifting en kan je spijsvertering en de gezondheid van je urinewegen verbeteren en is rijk aan ijzer wat voor meer energie zorgt, omdat het zuurstof goed door je lichaam doet transporteren.
Agrimonie met zijn mild bittere smaak, ondersteunt je leverfunctie en bevordert de spijsvertering. 
Citroenverbena: met zijn verfrissende citrussmaak, staat bekend om zijn kalmerende effecten en helpt bij een gezonde spijsvertering.
Heermoes, rijk aan mineralen, ondersteunt je nierfunctie en draagt bij aan de gezondheid van je huid, haar en nagels.
Driekleurig viooltje is toegevoegd voor zijn zuiverende werking op je huid, terwijl aardbeiblad zorgt voor een milde, fruitige toets en je spijsvertering en urinewegen ondersteunt.

Kruideninfusie van De Herborist van Aalden

MEER DAN EEN INFUSIE

 “De Grote Voorjaarsschoonmaak” is meer dan een kruideninfusie; het is een leermoment dat mij aanmoedigt om zo veel mogelijk in harmonie met de natuur te leven en open te staan voor de constante cyclus van vernieuwing en groei. Het samenstellen was een proces dat mij herinnerde aan de eenvoud en de kracht van de natuur en hoe deze kan worden ingezet om een gezonder, meer gebalanceerd leven te leiden.

De blend ondersteunt het natuurlijke ontgiftings-proces van het lichaam, verhoogt de mentale alertheid, en zorgt voor ontspanning. Het is niet alleen een manier om de kracht van de natuur te benutten, maar ook een hulpmiddel voor persoonlijke groei, door ons te helpen afstand te nemen van oude lasten en ons klaar te maken voor nieuwe ontwikkelingen. Dit sloot exact aan bij de intenties van het Mindful Experience retreat.

Elk ingrediënt heb ik met zorg uitgekozen vanwege zijn specifieke voordelen en de natuurlijke interactie met ons lichaam. Net zoals de natuur zich elk voorjaar vernieuwt, helpt deze kruideninfusie ons lichaam zich op een natuurlijke wijze te reinigen en te verfrissen.

Daarnaast heeft “De Grote Voorjaarsschoonmaak” nog een aantrekkelijk voordeel dat niet over het hoofd gezien mag worden: het ondersteunt de gezondheid van huid en haar. De zorgvuldig uitgekozen kruiden in deze blend bevatten vitamines en antioxidanten die essentieel zijn voor de voeding en verzorging van zowel de huid als het haar. Door de natuurlijke zuivering van het lichaam van binnenuit te bevorderen, leidt het tot een stralende huid en sterke, gezonde haren. Zo wordt niet alleen ons innerlijk welzijn ondersteund, maar komt deze innerlijke harmonie ook naar buiten toe tot uiting in onze uitstraling. “De Grote Voorjaarsschoonmaak” is daarmee een alomvattende benadering voor zowel de innerlijke als uiterlijke gezondheid, en laat ons van binnen en van buiten stralen.

REVITALISEER JEZELF!

Ontdek de magie van de grote voorjaarsschoonmaak voor een stralend uiterlijk en een verkwikte geest.

Ontdek nu zelf de zuiverende kracht van  kruideninfusie ‘Grote Voorjaarsschoonmaak’, jouw 10-daagse kuur voor een verkwikte geest en een stralend lichaam.

Het gebruik van de ‘Grote Voorjaarsschoonmaak’ kruideninfusie biedt meerdere voordelen, waaronder:

Geestelijke Verkwikking
Het helpt bij het revitaliseren van je geest, waardoor je je opgewekter en helderder kunt voelen.

Lichamelijke Reiniging
De zorgvuldig geselecteerde kruiden ondersteunen de reinigingsprocessen van het lichaam, met name via de lever, galblaas en nieren, waardoor het bijdraagt aan een betere algehele gezondheid.

Huidverbetering
De infusie heeft een positief effect op je huid, het helpt om een mooiere, zuiverde huid te bevorderen, waardoor problemen zoals acne en zweertjes kunnen verminderen bij uitwendig gebruik.

Versterking van Haar en Nagels
Het bevordert ook sterkere, gezondere haar- en nagelgroei.

Vermindering van Vochtophopingen
Helpt bij het verminderen van vochtophopingen in het lichaam, wat kan leiden tot een lichter en comfortabeler gevoel.

Natuurlijk en Biologisch
De infusie is gemaakt van 100% biologische kruiden, wat betekent dat je een puur en natuurlijk product gebruikt dat goed is voor jou en de planeet.

Gemakkelijk te Gebruiken
Deze 10-daagse kuur is eenvoudig in te passen in je dagelijkse routine, waardoor het een toegankelijke optie is voor iedereen die zijn gezondheid en welzijn wil verbeteren.

Deze zorgvuldig samengestelde blend biedt je enkele van de meest reinigende kruiden die de natuur te bieden heeft, allemaal 100% biologisch: Brandnetel, Citroenverbena, Agrimonie, Aardbeiblad, Driekleurig viooltje en Heermoes.

10 daagse kuur zakje: 6,95. Bestellen of meer informatie? Mail mij 

*Niet gebruiken bij: zwangerschap, histaminegevoeligheid, en borstvoeding 
Kruiden kunnen bijwerkingen, contra-indicaties en andere interacties met geneesmiddelen hebben.  Raadpleeg je arts als je gebruik maakt van medicijnen.

Vind je dit interessant? Ontdek meer

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ik inspireer je graag!

© 2024 Kim Voets | De Herborist van Aalden | Alle rechten voorbehouden